1221 GMR Banner Groot

Projecten

Subsidie | Trekt jouw idee volle zalen?

Samen naar cultuur voor iedereen

Cultuur is voor iedereen. Cultuur verwondert, maakt blij, biedt troost of inspiratie. Daarom geven we het publieksbereik van de culturele sector in regio Arnhem-Nijmegen een boost. Dat doen we door dromen, ambities en ideeën met lef ruimte te bieden om tot ontwikkeling te komen. Met als doel om (nieuw) publiek in onze regio op ongewone wijze in contact te brengen met cultuur. Met podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, film en erfgoed. Zo zorgen we samen voor cultuur voor iedereen.

Hoe gaan we dat doen?

Projecten die nét even anders zijn

Wij geloven in projecten die nét even anders zijn. Daarom starten we een zoektocht naar dromen, ambities en (beginnende) ideeën waarin vernieuwing en creativiteit centraal staan. En die kunnen overal vandaan komen. Van makers en ondernemers tot culturele of maatschappelijke organisaties. Of uit een mooie samenwerking. 

Dus heb jij een droom, ambitie of een tof idee om (nieuw) publiek in contact te brengen met cultuur en wil je hulp bij het maken van een plan? Of heb je al een baanbrekend projectidee en wil je dit testen? Dan is deze subsidieregeling voor jou!

Begeleiding & subsidie

Wij bieden begeleiding en subsidie om het waar te maken. Zo geven we innovatieve ideeën de ruimte om tot ontwikkeling te komen. Wij helpen je om jouw droom, ambitie of idee om te zetten in een concreet plan.

Met dit plan kan je vervolgens aanspraak doen op onze subsidieregeling om van jouw idee werkelijkheid te maken. Per project kan je tussen de €20.000 en €50.000 subsidie aanvragen. 

Doe mee!

DSC 0957 01

Inspiratiesessies

18 & 30 januari 2023

Wat is er nodig om te zorgen dat in de toekomst cultuur voor iedereen is? Wil je hierover meedenken, heb je al concrete ideeën, of ben je juist op zoek naar inspiratie?

Dan nodigen we je graag uit voor één van onze inspiratiesessies. Iedereen is welkom om aan te sluiten. In de twee uur durende sessie gaan we met elkaar verkennen welke uitdagingen er liggen in het bereiken van publiek, welke groepen nog niet goed bereikt worden en wat er mist in het cultuuraanbod. Door met elkaar in gesprek te gaan, werken we toe naar een gezamenlijk beeld van wat er nodig is om cultuur voor iedereen te maken. Gaandeweg kun je inspiratie opdoen voor nieuwe ideeën, de ideeën die je al hebt aanscherpen en nieuwe samenwerkingen smeden.

Meld je hier aan voor de inspiratiesessie.

De sessie op 18 januari vindt plaats van 19:30 tot 21:30 uur bij De Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen (Ridderstraat 23).

De sessie op 30 januari vindt plaats van 15:00 - 17:00 uur in de Theaterkerk Bemmel (Markt 5). 

Designworkshops

6 & 8 maart 2023

Aan de slag met je eigen plan?

Je hebt een goed idee of een vraagstuk dat je wil aanpakken, maar hoe begin je? En hoe kom je tot een plan dat je kunt pitchen voor deze regeling? In deze designworkshop van een dagdeel ga je met hulp van de experts van Art-up aan de slag om jouw innovatieve plan uit te werken. We helpen je om je onderwerp uit te diepen, tot een scherpe doelstelling te komen en je ideeën verder uit te werken.

Als deze twee workshops vol zitten, organiseren we een extra workshop op 13 maart.

Schrijf je hier in voor de designworkshop.

Blijf op de hoogte

Andere belangrijke data in het proces vind je hieronder. Via deze pagina, onze nieuwsbrief en Instagram houden we je op de hoogte van ontwikkelingen en het openen van de subsidieregeling.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons op Instagram. 

Agenda 2023

Tijdlijn Nieuw TJIVZ

Inspiratiesessies

18 januari 19:30 - 21:30 | 30 januari 15:00 - 17:00

Wil je meedenken en inspiratie opdoen?

Tijdens de inspiratiesessie verkennen we met elkaar welke uitdagingen er liggen in het bereiken van publiek, welke groepen nog niet goed bereikt worden en wat er mist in het cultuuraanbod. Door met elkaar in gesprek te gaan, werken we toe naar een gezamenlijk beeld van wat er nodig is om cultuur voor iedereen te maken.

Waar?

18 januari: De Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen (Ridderstraat 23)

30 januari: Theaterkerk Bemmel in Bemmel (Markt 5)

Designworkshops

6 maart 13:00 - 17:00 | 8 maart 13:00 - 17:00 

Aan de slag met je eigen plan?

Je hebt een goed idee of een vraagstuk dat je wil aanpakken, maar hoe begin je? En hoe kom je tot een plan dat je kunt pitchen voor deze regeling? In deze designworkshop van een dagdeel ga je met hulp van de experts van Art-up aan de slag om jouw innovatieve plan uit te werken. We helpen je om je onderwerp uit te diepen, tot een scherpe doelstelling te komen en je ideeën verder uit te werken.

Opening subsidieregeling

Eind maart

Vanaf eind maart kan je je met jouw projectidee aanmelden voor de pitches van projectideeën in april. 

Later volgt hier meer informatie over de aanmelding.

Projectidee pitchen

April 

In april pitch je jouw projectidee tijdens een live ontmoeting aan de Commissie Innovatieregeling Cultuurregio 025. De commissieleden geven feedback op jouw voorstel. Bijvoorbeeld hoe je jouw idee kunt aanscherpen en/of verrijken. Deze feedback kan je verwerken in je definitieve projectvoorstel.  

Projectvoorstel indienen

1 mei - 30 juni

Dien vervolgens tussen 1 mei en 30 juni jouw definitieve projectvoorstel voor een subsidieaanvraag in! 

Later volgt hier meer informatie over hoe en waar je jouw aanvraag indient. 

Toekenning subsidie

Augustus & september

In augustus en september kent het college van B&W van de Gemeente Arnhem de subsidies toe aan de geselecteerde projectvoorstellen. Dit gebeurt op basis van de beoordeling van de ingediende aanvragen door de Commissie Innovatieregeling Cultuurregio 025 in juli en augustus. 

Uitvoer innovatieprojecten

September 2023 - september 2025

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de subsidie?

Het doel van dit subsidietraject is om een boost te geven aan het publieksbereik in de culturele sector binnen de regio Arnhem-Nijmegen. We willen (nieuw) publiek op ongewone wijze in contact brengen met podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, film en erfgoed. Dat doen we door dromen, ambities en ideeën met behulp van begeleiding en financiering de ruimte te geven om tot ontwikkeling te komen. 

Voor wie is dit subsidietraject?

Voor alle makers, ondernemers en organisaties met een droom, ambitie of idee om (nieuw) publiek in de regio Arnhem-Nijmegen in contact te brengen met cultuur. Uiteindelijk doe je met een uitgewerkt projectidee aanspraak op de subsidieregeling, maar dit hoeft niet het startpunt te zijn. Ook als je nog geen concreet projectidee hebt, kan je deelnemen aan het traject. 

Tijdens onze inspiratie- en designsessies helpen wij jou op weg om van jouw droom, ambitie of beginnende idee een gedegen projectidee te maken. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans om aanspraak te doen op de subsidieregeling. Ook als je bijvoorbeeld nog geen eerdere ervaring hebt met subsidietrajecten. 

Kan ik mijn projectidee al indienen?

Nee, de subsidieregeling is nog niet geopend. Je kan je al wel aanmelden voor de inspiratiesessies op 18 en 30 januari 2023. 

Op 6 en 8 maart 2023 vinden vervolgens ook nog designsessies plaats, ook hier kan je je al voor aanmelden. Vervolgens heb je tot 31 maart 2023 om met jouw projectidee aanspraak te doen op de subsidieregeling.