Projecten

Groene Metropool 2120: verkenning toekomstscenario

  • Projecten
  • Groene Metropool 2120: verkenning toekomstscenario

In het verlengde van de verstedelijkingsopgave verkennen we met de Groene Metropool 2120 toekomstscenario’s voor de ruimtelijke opgave in onze regio; vergezichten over 50 à 100 jaar. Hierbij is grote aandacht voor klimaat, economie, energie en schaarse ruimte. Voor de ontwikkeling van de vergezichten werken we samen met de provincie en kennis- en onderzoeksinstellingen.

Vandaag, morgen en overmorgen in onze groene regio

Samen met o.a. Wageningen University & Reseach kijken we in ontwerpateliers naar de ontwikkeling van onze regio op de lange termijn. Dit project noemen we 'Groene Metropool 2120'. We verkennen hoe we als gemeenten op regionaal niveau kunnen samenwerken, ook met onze partners. Om zo de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen stapsgewijs naar een robuuste toekomst te begeleiden, waarbij de balans tussen adaptieve stedelijke ontwikkeling en een goede leefkwaliteit in de regio behouden blijft.

Lees hier meer over waarom we besloten een 2120 visie te ontwikkelen - en wat dat oplevert. 

Congres Blik vooruit,  bord met tekst: wij dromen van leefbare dorpen en steden in een sterke natuur waarbij we gebruik maken van bestaande kwaliteiten
Congres Blik vooruit, personen in gesprek
Congres Blik vooruit,  post it note met natuur vs wonen
speerpuntcoördinator leefomgeving Mathieu Schouten |
mathieu.schouten@groenemetropoolregio.nl |

Gerelateerde opgaven