220210 Vacature Communicatieadviseur

Actueel

Vacature Speerpuntcoördinator Toekomstbestendige Werklocaties

 • Homepage
 • Actueel
 • Vacature Speerpuntcoördinator Toekomstbestendige Werklocaties
Datum: 01 september 2022

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is opzoek naar een speerpuntcoördinator Toekomstbestendige Werklocaties (12 uur per week). Als speerpuntcoördinator ben je inhoudelijk de eerste contactpersoon en aanjager van dit dossier. Je stemt regelmatig af met de opgavemanager en de bestuurlijk accounthouder. 

Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

Op 1 januari 2021 is de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen gestart. Dit is een samenwerking tussen 18 gemeenten in de vorm van een gemeenschappelijke regeling. De Groene Metropoolregio werkt aan vijf grote opgaven. Op  www.groenemetropoolregio.nl vind je meer informatie over de regio en de verschillende opgaven. 

Context

Binnen de opgave Productieve Regio werkt de Groene Metropoolregio aan een vijftal economische speerpunten, waaronder het speerpunt Toekomstbestendige Werklocaties.  

In dit speerpunt vindt afstemming plaats tussen vraag en aanbod van regionale werklocaties: bedrijventerreinen, kantoorlocaties en locaties voor perifere detailhandel. Het gaat voornamelijk over nieuwe ontwikkelingen op de juiste plek.  

Waar kom je werken?

Je komt te werken in het opgaveteam Productieve regio. Een team van ongeveer 8 personen. Je werkt nauw samen met de opgavemanager, procesondersteuners, gemeenten, provincie en soms ook met andere stakeholders zoals ondernemersverenigingen en bedrijven.  

In het regionaal bestuurlijk overleg wordt geadviseerd over de vraag ‘waar nieuwe regionale werklocaties tot ontwikkeling kunnen komen’.  Initiatieven uit de regio voor nieuwe werklocaties worden beoordeeld en getoetst aan het Regionale Programma Werklocaties (RPW). 

Minimaal één keer in de vier jaar moet er een nieuw RPW opgesteld worden. In 2021 is het laatste RPW bestuurlijk vastgesteld. Inzet is het kwalitatief verbeteren van het RPW.  

Het RPW staat niet op zich. Er is o.a. een link met de clusters Health, Hightech & Energy, de verstedelijkingsopgave van de Groene Groeiregio en de Circulaire regio. Er ligt ook een koppeling met het lopende onderzoek ‘Economie van de Toekomst’. Het RPW moet daarom verder kijken dan de huidige horizon van 2030. Daarnaast zetten we in op het vergroenen van bestaande werklocaties. We hebben hier een Plan van Aanpak voor gemaakt. 

Wat ga je doen?

Voor deze opdracht verwachten we een grote mate van zelfstandigheid om invulling te geven aan de hierna genoemde taken. Je neemt initiatief om tot uitgewerkte adviezen te komen samen met het team van ambtelijke vertegenwoordigers uit de regio: het Intergemeentelijk Overleg Werklocaties (IOW). Jouw taken zijn: 

 • Voorzitten en stimuleren van het Intergemeentelijk Overleg Werklocaties (IOW) inclusief vooroverleg, agendering etc.  
 • Aansturen en uitvoering geven aan twee deelprojecten RPW en Vergroening Werklocaties.  
 • Signalen uit andere regionale opgaven en speerpunten oppakken en integreren in RPW en/of deelproject Vergroening Werklocaties.  
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van het bestuurlijk overleg voor wat betreft verdeling van ontwikkelingsruimte werklocaties, monitoring RPW, concrete uitbreidingsvragen en trends/ economische ontwikkelingen i.r.t. werklocaties in de regio. 
 • Deelnemen en bijdragen aan ambtelijke en bestuurlijke overleggen (presentaties, advisering etc.).  
 • Inspelen op bestuurlijke/politieke processen waar nodig en onderhouden van netwerk tussen regiogemeenten en provincie Gelderland (zowel ambtelijk als bestuurlijk) 
 • Initiëren van communicatie waar nodig en regelen van een professionele opdrachtverstrekking aan (economische en juridische) adviseurs onder verantwoordelijkheid van opgavemanager Productie Regio.  

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een aanjager die goed kan afstemmen en samenwerken. Samen met het Intergemeentelijk Overleg Werklocaties vorm je een team en stem je processen en inhoud op elkaar af. Je bent iemand die snel signalen oppakt. Ontwikkelingen die van belang zijn voor de Groene Metropoolregio koppel je snel terug naar de opgavemanager en de bestuurlijk accounthouder. Je bent iemand die het leuk vindt om initiatieven te nemen en deze, samen met de opgavemanager, een stap verder weet te brengen. 

Wat breng je verder mee?

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met ambtelijke en complexe bestuurlijke/politieke processen. 
 • Je hebt kennis en ervaring op het vlak van werklocaties en economisch beleid. 
 • Je hebt ervaring opgedaan met programmamanagement. 
 • Je hebt overtuigingskracht en bent politiek sensitief. 
 • Je bent zelfstandig, proactief en initiatiefrijk. 
 • Je hebt ervaring met het schrijven van bestuurlijke adviezen. 
 • Je bent (minimaal) 12 uur per week beschikbaar voor deze taak. 
 • Academisch/HBO werk- en denkniveau. 

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische functie van (minimaal) 12 uur, liefst voor meerder jaren. 
 • De inschaling wordt ingeschat op schaal 12.  
 • Een hardwerkend en gemotiveerd team. 
 • Een regiobureau waar ook tijd is voor ‘groene borrels’. 
 • Standplaats Elst. 

Reageren en procedure

Heb je belangstelling of wil je eerst meer weten? Kijk dan vooral op de eerdergenoemde website. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jolanda van Rensch (opgavemanager), 06 52 80 21 74. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Helen Lintsen (procesondersteuner), tel 06 10 24 11 74. 

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 19 oktober in de middag en donderdag 20 oktober in de ochtend.  

 

Stuur je CV met een korte toelichting, waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie, uiterlijk donderdag 6 oktober 2022 in via Werken in Gelderland.

De sluitingsdatum is verlengd tot 9 oktober 2022

Geef in die toelichting zo concreet mogelijk antwoord op de volgende vragen: 

 1. Welke aspecten van deze functie spreken jou het meest aan en waarom? 
 1. Wat is jouw ervaring en/of interesse met werklocaties en/of economische beleid? 

 

Deze vacature willen wij het liefst invullen per 1-1-2023, via detachering (minimaal 12 uur) vanuit een van de regiogemeenten. Interne kandidaten uit de 18 deelnemende gemeenten hebben een voorrangspositie. Ook andere kandidaten nodigen wij van harte uit om te solliciteren.