• Homepage
 • Actueel
 • Vacature communicatieprofessional Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Actueel

Vacature communicatieprofessional Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Heb jij zin om bij De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen als allround communicatie professional aan de slag te gaan? Ben jij iemand met veel ervaring, die stevig in zijn/haar schoenen staat en een hands-on mentaliteit heeft? Ben jij die verbinder die het als een mooie uitdaging ziet om voor ons de communicatie te verzorgen? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren! 

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Op 1 januari 2021 is de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen gestart. Dit is een samenwerking tussen 18 gemeenten, op basis van een Gemeenschappelijke Regeling. De gezamenlijke ambitie van deze gemeenten is om zich te positioneren ons als dé groene metropoolregio van ons land. De Groene Metropoolregio wil zich ook profileren ons als dé (inter)nationale circulaire topregio 2050 en dé ontspannen groeiregio zijn.

De Groene Metropoolregio werkt aan vijf urgente grote opgaven. Op www.groenemetropoolregio.nl vind je meer informatie over de regio en de verschillende opgaven.

In de afgelopen maanden is een goede basis gelegd voor de communicatie van de Groene Metropoolregio. Er is een website ontwikkeld, een huisstijl, een nieuwsbrief en er is een netwerk van communicatieadviseurs in de regio opgezet. Er is nog veel in ontwikkeling en communicatie speelt daarbij een hele belangrijke rol. 

Waar kom je werken?

In een compact professioneel bouwteam (ca. 20 medewerkers) dat dit jaar nog omgevormd wordt tot het regiobureau. Jij bent de enige communicatie professional. Je zoekt de samenwerking met je collega’s in en buiten het regiobureau. Binnen het bureau werkt je nauw samen met de directeur, de strateeg, de personal assistent, adviseurs Public Affairs, de opgavemanagers en de procesondersteuners. 

Het bureau bevindt zich in een netwerkomgeving met veel bestuurlijke en ambtelijke spelers die werkzaam zijn in de 18 deelnemende gemeenten, bij de provincie en andere samenwerkingsverbanden, zoals The Economisch Board. De thuishaven is in Elst (Gelderland). 

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de corporate communicatie en de communicatiestrategie.
 • Je bent voor communicatie en persvragen sparringpartner voor de directeur en aanspreekpunt voor de voorzitter van het algemeen bestuur en de leden van het dagelijks bestuur.
 • Je draagt zorg voor een eenduidige communicatie vanuit de vijf opgaven, passend bij de corporate communicatie. Hierin heb je ook een coördinerende rol naar externe communicatieadviseurs die voor een aantal opgaven werken.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het organiseren van (sommige) corporate (online)events.
 • Je verzorgt de nieuwsbrief, die je vult met teksten die door collega's worden aangeleverd. Je zorgt ook voor actieve aanwezigheid van De Groene Metropoolregio op social media, zoals LinkedIn en Twitter.
 • Je bent verantwoordelijk voor de website van de Groene Metropoolregio. Je voert de eindredactie en zorgt voor de verdere ontwikkeling i.s.m. diverse collega's. Hierbij bewaak je de huisstijl, het merk en de reputatie en beheert en ontwikkelt de beeldbank.
 • Je werkt aan een goede relatie met de communicatie professionals van de 18 gemeenten en overige partners (provincie Gelderland en The Economic Board)
 • Je bent tevens contractbeheerder voor communicatiebureaus, vormgevers, filmers en fotografen.

Wie zoeken we?

Een verbinder die voortdurend afstemming zoekt, zowel met collega’s als met externe contacten. Je bent een aanpakker en weet collega's of bestuurders mee te krijgen door jouw kennis van zaken en enthousiasme. Je bent je er van bewust dat je in een kleine netwerkorganisatie werkt. 

Wat breng je verder mee?

 • Ervaring in een vergelijkbare functie binnen de (gemeentelijke) overheid. Je beschikt over een goede politiek-bestuurlijke antenne.
 • Een proactieve en flexibele instelling met een resultaat- en klantgerichte aanpak.
 • Je bent in staat om onder druk communicatieproducten op te leveren;
 • Je ontwikkelt, onderhoudt en benut relaties en contacten, binnen en buiten de organisatie, om informatie en medewerking te verwerven;
 • Je weet wat er speelt in communicatie land en komt met voorstellen die je vervolgens kunt implementeren;
 • Je kunt jouw boodschap mondeling goed overbrengen en je hebt een vlotte pen;
 • Je hebt een afgeronde communicatieopleiding op hbo niveau en minstens 3 jaar relevante werkervaring.

Vooruitzicht en procedure

Het betreft een vaste functie van 32 uur per week. Wij bieden een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is gewaardeerd op schaal 12 (€4.279 - €5.872). De oriëntatie en selectiegesprekken vinden plaats in de eerste week van september. Het zou fijn zijn als je zo snel mogelijk kunt starten. 

Reageren?

Heb je belangstelling en wil je eerst meer weten? Kijk dan vooral op de eerder genoemde website. Voor vragen kun je tot 30 juli contact opnemen met Désirée Veer, P&O adviseur. Telefoonnummer 06 31 10 80 96. Daarna kun je kun je bellen met Henk van den Berg, strateeg, 06 467 37 374. 

Stuur je CV met een korte toelichting, waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie, uiterlijk op 22 augustus 2021 in via Werken in Gelderland. Interne kandidaten uit de 18 deelnemende gemeenten hebben een voorrangspositie.