• Homepage
 • Actueel
 • Vacature adviseur Public Affairs Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Actueel

Vacature adviseur Public Affairs Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen zoekt een adviseur met ervaring op het gebied van Public Affairs. Iemand die ontwikkelingen en kansen in onze regio kan duiden en omzet naar acties. Ben jij die netwerker die van aanpakken houdt en die onze regio in Den Haag op de kaart zet?

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Op 1 januari 2021 is de Gemeenschappelijke Regeling de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen gestart. Dit is een samenwerking tussen 18 gemeenten. Kort samengevat is de gezamenlijke ambitie van de Groene Metropool regio:

 • we positioneren ons als dé groene metropoolregio van ons land;
 • we profileren ons als dé (inter)nationale circulaire topregio 2050;
 • we werken samen aan dé ontspannen groeiregio in balans.

De Groene Metropoolregio werkt aan vijf grote opgaven. Op www.groenemetropoolregio.nl en op www.regioan.nl vind je meer informatie over de regio en de verschillende opgaven.

De public affairsagenda richting het Rijk is vrijwel afgerond en vormt de basis voor het werk van de adviseur Public Affairs voor de komende jaren. Ook is er een agenda richting Europa en is de samenwerking met Duitsland in ontwikkeling. Vanuit het Public Affairs Team werk je bijvoorbeeld aan thema's als circulariteit, energie, mobiliteit en duurzame leefomgeving en wonen. De eerste stappen zijn gezet en er zijn nog bergen werk te verzetten waar jij je stempel op kunt drukken.

Waar kom je werken?

In een compact professioneel bouwteam (ca. 14 vaste medewerkers) dat dit jaar nog omgevormd wordt tot het regiobureau. Jij bent één van de 3 medewerkers van het Public Affairs Team. In dit team worden dossier en aandachtsgebieden gedeeld en verdeeld.

Het bureau bestaat daarnaast uit 5 opgavemanagers en een aantal collega's, die op detacheringsbasis werken.

Het bureau bevindt zich in een netwerkomgeving met veel bestuurlijke en ambtelijke spelers die werkzaam zijn in de 18 deelnemende gemeenten, bij de provincie en andere samenwerkingsverbanden, zoals The Economic Board.

De thuishaven is in Elst (Gelderland). Je kunt er vanuit gaan dat je in deze functie ook veel onderweg, in Den Haag en veel online aan het werk bent. 

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het medebepalen en het uitvoeren van de Public Affairs agenda van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen richting het Rijk. Je vertaalt de agenda in concrete activiteiten en kansen op de onderwerpen waar jij je in het team mee bezig houdt.
 • Je initieert, organiseert en regisseert events, campagne- en lobbyactiviteiten richting het Rijk. Bijvoorbeeld gesprekken en werkbezoeken met ministeries en (nieuwe) Kamerleden.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s van het team Public Affairs, ook gericht op Rijk, Brussel en Düsseldorf. Onderwerpen richting Rijk worden ook verdeeld. Daarnaast werk je samen met de opgavemanagers, de communicatieadviseur, regionale stakeholders en zorgt met elkaar voor het uitbouwen van het Haagse netwerk en het verbinden van projecten en ambities binnen en buiten de regio.
 • Je informeert en adviseert de opgavemanagers, de directeur en bestuurders over de kansen en mogelijkheden van beleids- en fondsontwikkelingen voor de gemeenten en stakeholders in de regio. Je onderzoekt en organiseert verbindingen tussen de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en Den Haag in netwerken, verbanden en beleidsontwikkelingen.
 • Je werkt aan concrete dossiers voor beleidsbeïnvloeding en strategische netwerkvorming passend bij de visie van de GMR.
 • Je vertegenwoordigt de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen in verschillende landelijke netwerken en contacten bij de diverse ministeries.

Wie zoeken we?

Lobbyen en netwerken zijn je tweede natuur. Je bent creatief en gaat resultaatgericht te werk. Je kunt snel structuren doorgronden, je houdt van aanpakken en durft nieuwe wegen te bewandelen. Je bent benaderbaar en ondernemend.

Wat breng je verder mee?

 • Kennis van of ervaring met het werken bij de overheid een netwerk bij de Rijksoverheid en/of Tweede Kamer;
 • Aantoonbare ervaring met advisering op tactisch en strategisch niveau;
 • Gevoel voor politieke, bestuurlijke en regionale verhoudingen;
 • Kennis en ervaring met Triple Helix samenwerking
 • Sterke communicatieve- en netwerkvaardigheden
 • Je hebt een passende hbo- of wo-opleiding en minstens 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels.

Vooruitzicht en procedure

Het betreft een vaste functie van 32 - 36 uur per week.

Wij bieden een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie wordt binnenkort gewaardeerd. De functie is gewaardeerd op schaal 12. (€4.279 - €5.872)

De oriëntatie en selectiegesprekken vinden plaats in de laatste week van augustus en de eerste week van september. Startdatum is wat ons betreft zo snel als mogelijk.  

Reageren?

Heb je belangstelling en wil je eerst meer weten? Kijk dan vooral op de eerder genoemde website en bel voor inhoudelijke vragen over deze vacature met Tom Lamers 06 5019 9918. Hij is bereikbaar (op werkdagen) tot 16 augustus.

Voor andere vragen kun je tot 30 juli contact opnemen met Désirée Veer, P&O adviseur. Telefoonnummer 06 31 10 80 96.

Stuur je CV met een korte toelichting, waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie, uiterlijk 22 augustus 2021 in via Werken in Gelderland.