Huisvesting arbeidsmigranten gemeente Zevenaar

Actueel

Regisseur Internationale medewerkers stelt zich voor

  • Actueel
  • Regisseur Internationale medewerkers stelt zich voor
Datum: 03 oktober 2022

Maak kennis met de regisseur huisvesting internationale werknemers Arnhem-Nijmegen Kees Pleijsier: "Samen naar de uitvoering!"

 

"Arbeidsmigratie is here to stay. Mijn naam is Kees Pleijsier en binnenkort start ik als procesregisseur huisvesting internationale werknemers. Eerder dit jaar heeft de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen de regionale beleidshandreiking huisvesting internationale werknemers opgesteld, waarbij het realiseren van goede, veilige en betaalbare huisvesting het belangrijkste uitgangspunt is. Dit vanuit een integrale benadering van het vraagstuk en de gedachte dat regiogemeenten slim samenwerken. Benieuwd naar de resultaten van dit traject? Kijk vooral het congres van 9 december 2021 terug."

Kennismaken

"Samen met jullie ga ik deze samenwerking verder vormgeven en gaan we aan de slag om de handreiking uit te voeren. Daarvoor wil ik eerst met jullie kennismaken door per gemeente ambtelijk en bestuurlijk op te halen welke stappen we met elkaar willen zetten en hoe we de uitvoering voor ons zien! Je kunt mij bereiken via Kees.Pleijsier@groenemetropoolregio.nl en 06-52506020."

Achtergrond

"Ik heb ruime ervaring op het gebied van huisvesting internationale medewerkers en arbeidsmigranten. Zo was ik eerder betrokken bij het regionaal uitvoeringsprogramma arbeidsmigranten voor de regio Rivierenland en heb ik kaders opgesteld voor Lingewaard, West-Betuwe, Zuidplas en Duiven. Daarnaast ben ik als procesregisseur huisvesting arbeidsmigranten voor de provincie Gelderland actief en ben ik betrokken bij verschillende werkgroepen van de VNG om de adviezen van het aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten onder leiding van Emile Roemer handen en voeten te geven. Als oud-wethouder en oud-raadslid heb ik ook ruime politiek-bestuurlijke ervaring. Ik kijk ernaar uit om jullie te leren kennen en samen de stap naar de uitvoering te zetten!"