• Actueel
  • Radboud Impact Day: 18 november samen voor een betere wereld
Datum: 15 november 2021

Actueel

Radboud Impact Day: 18 november samen voor een betere wereld

Op donderdag 18 november 2021 vindt de Radboud Impact Day plaats. Dit is een eendaagse landelijke campagne van de Radboud Universiteit in Nijmegen om (jonge) mensen aan te sporen na te denken over hun consumptiegedrag en hoe zij via onderwijs en onderzoek invloed kunnen hebben op de toekomst. De campagne bestaat uit een indringende film van 1 minuut die op die dag op veel televisiezenders en online te zien zal zijn. De universiteit vraagt aan iedereen de video op 18 november te delen.

Iedereen bereiken

De Radboud Universiteit vraagt al langere tijd aandacht voor duurzaamheid. Ze wil graag van betekenis zijn voor de maatschappij, en met deze campagne kan dat zeker lukken. Door zoveel mogelijk media-aandacht te genereren hoopt de Radboud Universiteit op een krachtige manier een steentje bij te dragen en veel mensen te bereiken. De video wordt vertoond voor het NOS-journaal om 18.00 en 20.00 uur, om 22.00 uur voor Jinek op RTL4 en om 22.30 uur voor Op1 op NPO1. Ook Videoland en RTL XL zullen de video laten zien, evenals de digitale kanalen van De Volkskrant, Het Parool en Trouw.

Week voor Black Friday

De datum van 18 november is niet willekeurig gekozen. Het is op 18 november exact één week voor Black Friday. Dit is een dag waarop koopjesjagers hun slag kunnen slaan, vanwege de vele stuntaanbiedingen. Dit draagt groots bij aan de consumptiecultuur, waarin materialisme centraal staat en waar mensen zoveel kopen als ze willen, zonder na te denken wat de milieu-impact hiervan is. Om dit tegen te gaan wil de Radboud Universiteit zoveel mogelijk mensen laten nadenken over hun eigen consumptiegedrag.

Influencers

Om de impact zo groot mogelijk te maken, zijn er ook belangrijke influencers benaderd. Zoals Greta Thunberg en Frida Ottesen, evenals organisatie Zerowaste. Maar bovenal zijn de 24.000 studenten en bijna 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit opgeroepen de video te delen in hun eigen netwerk, om zo het gesprek in de maatschappij op te starten.

Samen impact maken

Ook meedoen met de Radboud Impact Day? Aanmelden kan via de website van Radboud Universiteit. Dan ontvang je een link naar de film en informatie over hoe je deze kunt delen.