Actueel

Nieuw: Fietspad van de Maand

  • Actueel
  • Nieuw: Fietspad van de Maand
Datum: 17 mei 2021

Nieuw: Fietspad van de maand

Onze fietsburgemeester Maarten Tjallingii is in mei 2021 het project Fietspad van de Maand gestart. Als regio promoten we het fietsen op alle fronten. Om naar het werk te reizen (als thuiswerken niet kan) en om te ontspannen. In het project Fietspad van de Maand 'adopteert' elke maand een bedrijf in onze regio een fietspad. Om zo het fietsen onder medewerkers én inwoners van de regio te stimuleren.

Het Fietspad van de Maand biedt bedrijven (of bedrijventerreinen) in de regio Arnhem-Nijmegen de mogelijkheid zich te presenteren als duurzaam en vitaal werkgever. Wanneer een organisatie een fietspad in de buurt adopteert, zorgt de projectorganisatie van het Fietspad van de Maand voor een ludieke kick-off op locatie. Met bijvoorbeeld een koffiekar op het pad, aanmoedigingen vanaf de zijlijn of medailles bij de eindstreep die worden uitgereikt door voormalig profwielrenner en huidig fietsburgemeester Maarten Tjallingii en/of een wethouder. Online wordt het Fietspad van de Maand ondersteund door een fotochallenge met als hashtag #fietspadvandemaand. Zo zorgt het project voor een gezonde dosis positieve berichtgeving rondom fietsen!

Project van de fietsburgemeester

Het Fietspad van de Maand is een project van Maarten Tjallingii, fietsburgemeester in de regio Arnhem-Nijmegen. De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen promoot het fietsen onder haar inwoners als een duurzame manier om van A naar B te reizen. Dit doen we onder andere via ons regio-programma Slim & Schoon Onderweg, dat werkgevers en medewerkers helpt duurzaam mobiliteitsbeleid op te stellen en te implementeren. Naast thuiswerken en reistijden spreiden, promoten we het fietsen als thuiswerken niet mogelijk is in deze corona-tijd.

 

Fietspad Van De Maand fotovariant 2