Actueel

GS van Gelderland te gast in de Groene Metropoolregio

  • Actueel
  • GS van Gelderland te gast in de Groene Metropoolregio
Datum: 21 september 2021

Op 14 september 2021 brachten Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland een werkbezoek aan de Groene Metropoolregio. Het accent lag dit keer op de Liemers. Er is gesproken over de versterkte samenwerking in de regio, de gezamenlijke ambities, actuele uitdagingen zoals rond de A12 en A15 en de kansen en uitdagingen op de gezamenlijke thema's.

Ook het te sluiten Bestuursakkoord tussen de provincie Gelderland, The Economic Board en de Groene Metropoolregio werd besproken tijdens het bezoek.

Bezoek aan Circulaire Werklocatie 2020

Bovendien bezochten GS Synergiepark InnoFase in Duiven. Dit bedrijvenpark won in 2020 de titel Circulaire Werklocatie 2020 en bevindt zich daarmee in goed gezelschap van Industriepark Kleefse Waard in Arnhem (winnaar in 2019) en de regio Arnhem-Nijmegen zelf (Beste Circulaire Regio 2018). 

Namens de regio waren tijdens het bezoek aanwezig: het dagelijks bestuur, de bestuurlijk vertegenwoordigers van de vijf opgaven en onze directeur Harriët Tiemens. Ook de vicevoorzitter van The Economic Board nam deel.