• Actueel
  • Bestuurders Regio Overleg(t) weer fysiek bij elkaar
Datum: 07 oktober 2021

Actueel

Bestuurders Regio Overleg(t) weer fysiek bij elkaar

Op woensdag 6 oktober kwamen de bestuurders van de achttien gemeenten voor het eerst weer fysiek bij elkaar voor de Regio Overleg(t). In de Turmac Cultuurfabriek werden zij warm ontvangen door wethouder Carla Koers en gemeentesecretaris Danielle Jansen van gemeente Zevenaar. 

Verstedelijkingsstrategie

De Verstedelijkingsstrategie was een belangrijk onderwerp tijdens de Regio Overleg(t), er waren verschillende bijeenkomsten rondom dit thema. Daarnaast waren er sessies over circulaire grond-, weg- en waterbouw, het transformatievoorstel Cultuurregio 025, beleidskader arbeidsmigranten, logistiek en human capital en het groeifonds Leven Lang Ontwikkelen. De opgavemanagers verzorgden de inhoudelijke sessies, soms in samenwerking met adviseurs of onderzoekers. Bestuurders konden op basis van hun informatiebehoefte hun eigen programma samenstellen.  

Rondleidingen

Tijdens de lunch was er tijd om bij te praten. Ook verzorgde wethouder Koers twee rondleidingen door de Turmac Cultuurfabriek en het vernieuwde gemeentehuis. We kijken terug op een afwisselende en geslaagde dag en bedanken de gemeente Zevenaar voor het faciliteren van deze bijeenkomst. 

De volgende Regio Overleg(t) vindt plaats op woensdag 1 december. De gemeente Berg en Dal ontvangt de bestuurders dan in Groesbeek.